< Назад
Херсон. 28.01.2019

ТРЦ "Фабрика". Підсумки 2018

ТРЦ Фабрика залишається головним торговим центром Херсонської та Миколаївської області, одним з найбільших торгових центрів України. Сьогодні в ТРЦ Фабрика найширший вибір товарів, розваг і послуг в південному регіоні України. Тут представлені магазини провідних світових марок, які працюють на українському ринку. У 2018 році Фабрика відзначила своє 6-річчя. На сьомому році роботи показники торгового центру продовжують рости. У квітні 2017 року ТРЦ Фабрика був названий фіналістом престижного міжнародного конкурсу ICSC Solal Marketing Awards. У цій статті підбито підсумки роботи ТРЦ за 2018 рік.

ТОВАРООБІГ
Завдяки зростанню середнього чека товарообіг підприємств Фабрики збільшився в 2018 році на 22,5% і склав близько 2,9 млрд гривень.

ВІДВІДУВАНІСТЬ
У 2018 році зростання відвідуваності торгового центру було мінімальним, менше 1%. В результаті ТРЦ в 2018 р відвідало 9,4 млн. чоловік. Близько 1,5 млн. чоловік з цього числа були іногородніми, в основному жителями Херсонської та Миколаївської областей. Всього з моменту відкриття Фабрику відвідало вже понад 57 млн осіб. В середньому відвідувачі бувають в торговому центрі 6-7 разів на місяць і проводять в ньому 112 хвилин. Практично кожен 11-й житель міста буває в ТРЦ кожен день.

НОВІ ОРЕНДАРІ
У 2018 році в ТРЦ Фабрика з'явилися нові великі орендарі, які поповнили асортимент товарів і послуг. Навесні 2018 року в ТРЦ Фабрика з'явився новий для Херсона бренд LC Waikiki (1300 кв.м.). У серпні 2018 року на площі 300 кв.м. відкрився магазин USUPSO в форматі великого відкритого острова. Так само в 2018 році були відкриті такі нові магазини: Intimissimi, Calzedonia, Wittchen, LTB, Акварель, Секунда, Монпасье, Craft burger, Week, Золота країна, Кактус, Butlers, Huawei і ін. Всього за рік в ТРЦ з'явилося 36 нових орендарів загальною площею 2300 кв.м.

СОЦІАЛЬНА СФЕРА
У 2018 році підприємства ТРЦ Фабрика сплатили тільки в місцевий бюджет понад 100 млн грн податків. Фабрика залишається найбільшим діючим об'єктом Херсона з кількістю працевлаштованих понад 3000 тис. чол.

БЛАГОДІЙНІСТЬ І СПОНСОРСТВО
У 2018 році в рамках стратегії корпоративної соціальної відповідальності продовжила свою роботу програма «Будь ближче». В рамках програми понад 3500 дітей сиріт, переселенців і учасників АТО взяли участь в різних культурних і розважальних заходах торгового центру. Так само ТРЦ Фабрика взяв участь в соціальному проекті «Я Святий Миколай». Восени 2018 року в ТРЦ Фабрика пройшло 4 етапа фестивалю дитячої творчості «Я майбутнє Херсонщини», в якому взяло участь понад 400 дітей з дитячих будинків та інтернатів. Проект Fabrika English Speaking Weekend (безкоштовні уроки англійської) успішно реалізован у стінах ТРЦ. У грудні в ТРЦ Фабрика з'явився ще один освітній проект, спільно з навчальним центром Фурор - безкоштовні уроки польської мови.

КУЛЬТУРА
У 2018 році в ТРЦ Фабрика продовжив свою роботу інтерактивний дитячий ляльковий театр (понад 100 вистав, які відвідали більше 25 000 чоловік). До того ж, рік, що минає був багатий на танцювальні події: Турніри та фестивалі спортивно-бального танцю, балет і велика кількість танцювальних майстер-класів для відвідувачів. Культуру шопінгу у Херсонців і гостей міста в 2018 році розвивали проекти Fabrika Shopper Project, Fabrika Fashion Day і Kids Fashion Show. Восени в ТРЦ Фабрика пройшла виставка валяних виробів STORYLEFT - роботи студентів Кафедри Дизайну ХНТУ.

ЗАПРОШЕНІ ЗІРКИ
Традиційно на  День Народження ТРЦ Фабрика відбувся грандіозний концерт, хедлайнером якого стала популярна українська група The Hardkiss. У 2018 р ТРЦ відвідало багато знаменитостей, серед яких Дзідзьо, П'єр Едель, Open Kids та ін.

СПОРТ
У 2018 році в ТРЦ Фабрика пройшло більше 25 спортивних заходів та турнірів, серед яких: streetball, crossfit, тхеквондо (різних рівнів), вело-ралі, street work out, турнір з тайського боксу, бочче, турнір з сучасних танців, фестиваль спортивного бального танцю, фестиваль бойових мистецтв, Dron Racing, чемпіонат України зі спортивного боулінгу і багато інших.

ЗАХОДИ
За 2018 рік у ТРЦ Фабрика відбувся 231 захід  для дітей та дорослих, серед яких: FABRIKA COSPLAY FEST, FABRIKA ROTOR FEST, FABRIKA FASHION DAY, День Народження ТРЦ Фабрика, Ярмарок Вакансій, Halloween, Чорна п'ятниця, День Святого Миколая, Королева Півдня, Ice Cream Fest, День Знань, Відкриття Казкової Резиденції і безліч інших. За минулий рік в ТРЦ Фабрика пройшло більше 20 виставок та ярмарків, серед яких Hobby Boom, виставка кішок, Серце матері, виставка сучасного мистецтва та інші.
Спільно з туристичним агентством «Саквояж» ТРЦ Фабрика провела розіграш путівок на 2-х у Дубаї, Туреччину та Єгипет.
За результатами 2018 року із впевненістю можна сказати, що ТРЦ Фабрика - це не тільки улюблене місце херсонців для дозвілля та шопінгу, а й одне з найбільших підприємств міста, один з основних платників податків до місцевого бюджету і стимулятор розвитку дрібного бізнесу. Завдяки роботі об'єкта, яка приносить максимум користі людям і регіону, місто і область знаходять нові можливості і перспективи.



Budhouse Group - підсумки 2023

Київ. 05.02.2024

Девелоперська компанія Budhouse Group підвела підсумки 2023-го року. За цей період компанія отримала нагороди для своїх ТРЦ і не тільки. Максим Гаврюшин, операційний директор компанії, переміг у номінації "Персона року в девелопменті". Компанія повністю відновила роботу ТРЦ Nikolsky у Харкові.

Докладніше >

Нові орендарі ТРЦ Lubava: Kiko Milano, Yabluka, Levi’s, Укрзолото та інші

Черкаси. 18.01.2024

Початок 2024 року обіцяє стати продуктивним періодом для ТРЦ Lubava, визнаного найкращим малим ТРЦ в Україні за версією Rau Awards. Наприкінці минулого року девелоперська компанія Budhouse Group успішно уклала низку договорів оренди, спрямованих на поліпшення tenant-mix`у ТРЦ.

Докладніше >

Budhouse Group серед переможців міжнародної премії Luxury Lifestyle Awards

Київ. 19.12.2023

Девелоперська компанія Budhouse Group стала лауреатом престижної міжнародної премії Luxury Lifestyle Awards у категорії “Витривалість та досконалість”, яка відзначає не лише професійність, а й внесок у гуманітарні та культурні ініціативи під час війни.

Докладніше >